Jetzt Buchen

Amsterdam te water


De geschiedenis van Amsterdam is onlosmakelijk verbonden met water. Stimuleerden de 165 verschillende grachten vroeger de handel en transport, hedendaags fungeren de Amsterdamse wateren als dé toeristische trekpleister. Jaarlijks trekken de grachten een paar miljoen toeristen en dagjesmensen aan. Niet zo gek ook dat de Amsterdamse grachtengordel in 2010 een plek in de UNESCO werelderfgoedlijst wist te veroveren. 

De grachten verkennen

Of je de stad nu voor het eerst bezoekt of juist een vaste gast bent: vanaf het water blijft Amsterdam iets magisch hebben. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten is een van de meest populaire toeristische attracties. En terecht! Als nieuwkomer is het de ideale manier om de Amsterdamse highlights te spotten. Naast de gewone rondvaarten kun je ook de ‘hop-on hop-off’ service van Canal Bus boeken: deze stopt bij verschillende hotspots waar je op- en af kunt stappen. Bij inchecken kunt u vragen naar een 10% kortingsvoucher.

Speciale rondvaarten & charters

Lekker uit eten in een drijvend restaurant? Dat kan. De verschillende rondvaartboten bieden voor elk wat wils: van een romantisch diner voor twee tot aan pizza met een groep vrienden. En voor de kinderen is de Pannenkoekenboot niet te missen! Voor privéfeestjes, speciale vieringen of zakelijke uitjes zijn er ook een aantal charters te huur: van traditionele Nederlandse sloepboten tot aan gerestaureerde salon- en zeilboten. Deze rondvaarten zijn in- of exclusief kapitein, barman, catering en dj.

Wees zelf de kapitein

Heb je al vaker een rondvaart gedaan en wil je eens zelf een keer de Amsterdamse grachten bevaren, dan zijn er genoeg boten te huur. Voor de actievelingen onder ons zijn de waterfietsen een optie waar je tijdens je toeristische uitje meteen aan je conditie werkt. Wil je juist op je gemak genieten van de binnenstad, huur dan je eigen boot bij Boaty. Dit bedrijf biedt boten aan voor maximaal zes personen die volledig op elektriciteit varen. Handig om te weten: boten korter dan 15 meter met een maximale snelheid van 20km per uur vereisen geen speciaal waterrijbewijs. Dus haal de kapitein in jezelf naar boven!

Festivals op de grachten

Elk jaar is Amsterdam host van een aantal festivals en events. Op Koninginnedag kleurt de stad – en dan vooral de grachtengordel – oranje. Tijdens deze feestelijke dag zitten de grachten van Amsterdam bomvol drijvende feestgangers. In augustus staat de Gay Pride standaard op het programma, en in dezelfde maand is er het Grachtenfestival waarbij verschillende plekken op of aan het water in het teken staan van klassieke muziek.