Book Now

Shoppen in Amsterdam


De Kalverstraat, de Nieuwendijk en de PC Hooftstraat zijn de belangrijkste winkelstraten van Amsterdam. Hier bevinden zich vooral de bekende en grotere warenhuizen. Wie op zoek gaat naar bijzondere winkels dwaalt daarbij door verschillende buurten. In de smalle straatjes tussen de historische grachten of in het Spiegelkwartier, tegenover het Rijksmuseum zijn de antiquairs en de speciaalzaken, elk met een onmiskenbaar eigen sfeer en stijl.

Op jacht naar koopjes

Wie op zoek is naar koopjes kan z'n geluk beproeven op de Amsterdam­se markten. Bloemen, groente en fruit, tweedehands boeken, kleren en huisraad. Waar anders dan op de markt koop je zo voordelig je spullen? Ben je niet op koopjesjacht dan kun je jezelf op de Amsterdamse markten toch uitstekend vermaken, al is het alleen maar vanwege de gezellige sfeer. Die ligt tussen de kraampjes voor het opscheppen, niet in de laatste plaats vanwege de marktkooplui die vaak in onvervalst Amsterdams hun waar aanprijzen.

Tussen kunst en kitsch

Hedendaagse kunst, abstracte kunst, glaskunst. Amsterdam kent vele galeries waar kunst te vinden is. De kunstwerken zijn vaak niet alleen te bezichtigen maar ook te koop. Het aardige van een wandeling langs de galeries is, dat je in korte tijd een boeiende ontdekkingstocht kunt maken langs veel verschillende stijlen en technieken. Er is voor elk wat wils. Daar komt bij dat de meeste galeries zich in schilderachtige straatjes, zoals de Spiegelstraat, bevinden.

Spiegelkwartier Kunst & Antiek

Tegenover het Rijksmuseum ligt het Spiegelkwartier. Hier vind je zeventig antiquairs en galeries waaronder diverse specialisten van het programma Kunst en Kitsch. Op zoek naar een Karel Appel, Art Deco ring, Delftblauw tegeltje, Romeins of modern glas? Grote kans dat je hier slaagt.

Openingstijden winkels

De meeste winkels zijn van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag openen de winkels over het algemeen ook om 9.00 uur en sluiten ze om 17.00 uur. Op maandag zijn de winkels vanaf 13.00 uur geopend (warenhuizen meestal vanaf 11.00 uur). In Amsterdam centrum is het koopavond op donderdag tot 21.00 uur en elke week koopzondag van 12.00 uur 19.00 uur.

kaas