Het Youseum

Het Youseum is de plek waar het allemaal draait om…. YOU! Jij speelt de hoofdrol in dit verhaal. Je gaat op interactieve, digitale tour door het museum. Oke, het woord museum moet misschien met een korreltje zout worden genomen, maar dat maakt je bezoek niet minder spectaculair.
Ben je gek op social media, altijd op zoek naar inspiratie voor originele foto’s en bijzondere achtergronden? Dan ben je bij het Youseum aan het jusite adres! Je doorloopt een tour door kamers met allerlei heel toffe atributen, die je weer mag gebruiken om de allerleukste foto’s en filmpjes mee te maken. Het idee achter de kamers is een reis door je leven, je komt in verschillende situaties en periodes van het leven terecht.

Ongeveer een jaar geleden opende het Youseum zijn deuren. Inmiddels zijn er meerdere musea in Amsterdam die vergelijkbaar zijn, echter gaat het in het Youseum soms ook wat verder dan alleen de “perfecte” foto. Zo is er een kamer waarin twee precies dezelfde strandstoeltjes staan. Één op een mooi strand, alles klopt. En één op een strand dat vol ligt met plastic afval. Door een foto te maken op het strand dat bezaaid is met plastic, kun je ervoor kiezen om aandacht te vragen voor de plastic soup. Ook wordt er in het Youseum aandacht besteed aan de negatieve kanten van social media. Alles uiteraard met een knipoog.

Grappig is ook dat je je eigen guide krijgt. Een van de medewerkers loopt gedurende je tijd in het museum met je mee en kan ook assisteren met het maken van foto's en bedenken van poses. 

Het Youseum is op verschillende manieren bereikbaar vanaf ons hotel. Je kunt een mooie wandeling langs de Amstel maken. Je doet er dan ongeveer 20 minuten over om daar te komen.
Je kunt er ook voor kiezen om met het OV te gaan. Kies dan tram 7, richting het Azartplein, stap uit op het Weesperplein en stap over op metro 51 richting de Isolatorweg. Bij het Amstelstation stap je uit en vanaf daar is het een kleine 6 minuten lopen naar het Youseum.

Veel plezier met het tegenkomen van jezelf.