Lockdown

Nederland is opnieuw in lockdown. Wat houdt dat in voor ons? Hoe gaat het met ons? En waar zijn wij op het moment mee bezig?
Via social media vraagt men regelmatig hoe het met ons gaat en wat wij aan het doen zijn, nu er geen werk voor ons is. Allereerst wil ik even kwijt dat het mij enorm goed doet dat er zo veel mensen zijn die ons hotel volgen en het leuk vinden om van ons te horen. Als er iets is wat ik heb geleerd in deze Covid tijd, is het dat social media een belangrijke factor is. Nu vind ik het gebruik van social media leuk, dus online zichtbaar zijn is wat dat betreft geen enkel probleem. Alhoewel, in deze ingewikkelde tijd vind ik het soms best lastig om online zichtbaar te zijn en te laten zien wat er aantrekkelijk is om te doen in Amsterdam.


Hoe gaat het nu met ons?
Het gaat eigenlijk heel goed met ons. Johan en Irma zijn brood gaan bakken. Elke dag maken zij een brood en lunchen wij daarvan. Johan heeft nieuw lid aan zijn familie toegevoegd; namelijk Harvey de hond. Zelf ben ik veel aan het fotograferen en sieraden aan het maken. Eerlijk is eerlijk, ondanks dat wij ons prima vermaken, zouden wij er allerdrie voor tekenen om vandaag nog aan het werk te mogen. We missen jullie, onze gasten, enorm! Zelf ben ik er opnieuw achter gekomen dat ik mij wel heel bevoorrecht voel om zoveel plezier te hebben in het werk dat ik doe. Ik mis de reuring, de talen, het contact met mensen. Oh, ik ben er zo enorm klaar voor om iedereen weer met open armen te mogen ontvangen in ons hotel!


Naast dat we alle spelletjes al honderd keer gespeeld hebben, en alle puzzels in ons bezit al 2 keer gemaakt hebben, voelt deze tweede lockdown heel anders dan de eerste. Alle kamers zijn nu al voor de derde keer heel grondig schoon gemaakt. En waar we eerst nog dachten dat het na deze grote schoonmaakbeurt wel klaar zou zijn met Covid, duurt het nu wel erg lang. Want wat valt er nu nog schoon te maken als alles al schoon is?
Iets anders waar ik maar niet aan kan wennen, is de stilte in de stad. En ja, eerlijk is eerlijk, als mens geniet ik stiekem wel van de rust op straat. Maar als hotelier breekt het mijn hart. En dan ons hotel. Ons lege hotel. Ik vind het nog steeds zo raar. En ergens ben ik ook bang. Bang voor de stilte die ik nog nooit in mijn leven heb gekend. Er waren altijd mensen om mij heen en er waren altijd geluiden. Nu is het gewoon stil.

Ondanks bovenstaande, blijven we positief. Ik bedoel, ik heb mijn moeder en mijn broertje, die ik elke dag mag en kan zien. Dat is meer dan heel veel andere mensen kunnen zeggen over het leven op dit moment. Dus wat dat betreft ben ik een enorme bofkont en heb ik eigenlijk niks te klagen!