Covid-19 maatregelen Hotel Asterisk
Hotel Asterisk
image

Covid-19 maatregelen Hotel Asterisk

Vanwege het coronavirus (COVID-19) hebben wij voor ons hotel aanvullende veiligheids- en hygiënemaatregelen genomen. Klik hier voor meer informatie.

 

Komt u met de auto naar Amsterdam? Wij raden u aan uw auto te parkeren in parkeergarage APCOA Heinekenplein in de eerste van der Helststraat. Voor onze gasten hebben wij uitrijkaarten die korting bieden op de normale prijs. Doordeweeks betaal je 15 euro per dag en 20 euro op zaterdag en zondag, prijswijzigingen voorbehouden.

 

PCR-TEST nodig? Wij kunnen u snel aan een afspraak helpen. Bovendien mogen we u, als onze gast, een korting aanbieden! Voor meer informatie hierover kunt u ons mailen: info@asteriskhotel.nl

Van 1932 tot nu

Geschiedenis hotel Asterisk
In 1932 werd in het handelsregister van Amsterdam een kamerverhuurbedrijf ingeschreven op het adres Den Texstraat 16.

36 Jaar later kocht Johannes Adrianus Bucker het bedrijf, en noemde het ‘Pension Butro’, een samenvoeging van zijn eigen naam en die van Hillegonda Agnes Tromp, zijn echtgenote. Hij sloot een contract af met de Nederlandse Spoorwegen en huisvestte in zijn pension gastarbeiders uit Turkije en Marokko.

Op 6 april 1977 maakte Johannes Adrianus Bucker zijn droom waar, hij opende hotel Asterisk. In de jaren daarna kocht hij het pand op nummer 14 en later ook nummer 20. Hij bouwde een penthouse op het dak, om daar te wonen en meer privacy te hebben. Met het penthouse kwam ook de lift. Toen er in de straat weer een pand met bedrijfsbestemming te koop kwam, maakte hij nieuwe uitbreidingsplannen en begon met verbouwen. Helaas heeft hij dit niet af kunnen maken, hij overleed op 4 mei 1994, op 57-jarige leeftijd aan een hartaanval. Het hotel telde toen 28 kamers.

Het hotel is na het overlijden van J.A. Bucker overgenomen door zijn dochter Irma Bucker en telt momenteel 42 kamers. Sinds 2012 werken haar kinderen Lisa en Johan Haagedoorn ook in het hotel. Samen met een ploeg van enthousiaste medewerkers vormen zij een hecht en ijzersterk team. 

Onze visie
Wij streven ernaar om onze gasten een zorgeloos verblijf in Amsterdam aan te bieden. Wij verstaan daaronder een warm en hartelijk welkom in een tegelijkertijd huiselijke als professionele sfeer. Door de feedback uit de gastenenquêtes die op de kamers liggen, kunnen wij constant onze service aanpassen aan de wensen van onze gasten. Voorafgaand aan uw verblijf ontvangt u per e-mail toeristische en praktische informatie. Wij geven u graag tips over restaurants en café's die bijzonder zijn, een bepaalde kaart voeren of juist buiten een toeristich gebied liggen. Bij ons kunt u terecht voor de Amsterdam City Card, voor tramkaarten en voor souvenirs. Daarnaast zijn wij officieël wederverkoper van Tours en Tickets, dus u kunt uw uitstapjes in Amsterdam allemaal door ons laten reserveren. U betaalt hiervoor geen toeslag. (Let op: Voor het Anne Frankhuis kunt u alleen rechtstreeks bij hen uw toegangskaarten vooraf kopen)

Onze naam: Asterisk***
Een asterisk (van Grieks asteriskos, "sterretje") is een typografisch symbool in de vorm van een sterretje in superscript met vijf of zes punten (* of ?). Het symbool heeft verschillende toepassingen:

In teksten is het een voetnootteken. Dit is de oorspronkelijke functie van het symbool. Van oudsher wordt het ook gebruikt om de geboortedatum van iemand aan te duiden. In de historische taalkunde wordt het geplaatst voor gereconstrueerde woorden en zinnen in uitgestorven talen, om aan te geven dat deze nooit zo zijn aangetroffen

Hotel Asterisk is opgericht in een tijd waarin je een hotel zocht in alfabetische lijsten zoals een telefoonboek of een reisgids. Het hotel moest dus een naam hebben met een A als beginletter. ‘Het Anker’ zou het worden, totdat een zwager kwam met ‘Asterisk’, een ster! De naam lag goed in het gehoor en het woord asterisk is internationaal bekend. Bovendien wordt de hotelclassificatie in sterren weergegeven. Hotel Asterisk, dus!

Cornelis den Tex
De Den Texstraat is vernoemd naar Cornelis den Tex, burgemeester van Amsterdam van 1868 tot 1880.

mr. Cornelis Jacob Arnold den Tex kwam uit een bekend patriciërsgeslacht. Hij begon in 1847 zijn loopbaan als advocaat in Amsterdam.

In 1866 werd hij als liberaal lid van de gemeenteraad om van 1868 tot 1880 burgemeester van de Amsterdam te worden. Daarnaast was hij zeer actief in het maatschappelijke leven met een indrukwekkende lijst nevenfuncties. Naast zijn burgemeesterschap was hij Eerste Kamerlid tot aan zijn overlijden in 1882.

Op 12 mei 1874 werd 'Koo' den Tex verheven in de Nederlandse adel.

  • Familiehotel
  • Logies sinds 1932, hotel Asterisk sinds 1977