Spring is in the air

Het is weer lente en daar word ik altijd vrolijk van. De dagen worden weer langer, de zon gaat vaker schijnen en verspreid over verschillende stadsdelen kun je genieten van honderdduizend tulpen die in bloei staan. Elk jaar vanaf begin tot eind april gaat in Amsterdam het “Tulp Festival” van start. Langs prominente routes en bekende plekken, kun je genieten van prachtige tulpen en kleuren. Echt een feestje voor het oog. En voor de fotografen onder ons: de beste tijd om foto’s te maken van de stad!
Ook de Keukenhof opent rond deze tijd haar deuren. Veel van onze hotelgasten komen dan ook naar ons hotel om onder andere een bezoek te brengen aan de tulpen van de Keukenhof. Op het moment dat ik deze blog schrijf, is Nederland nog altijd in lockdown. Dit houdt in dat het nog altijd niet gemakkelijk is om te reizen en dit bemoeilijkt ook een bezoek aan de prachtige tulpenvelden. Maar, niet getreurd. Ik ben voor je op pad gegaan om de mooiste plekjes vast te leggen. Dan kun je toch een beetje mee genieten van de pracht en praal van de tulpen in onze stad. En misschien enthousiasmeer ik je om een plekje in de agenda vrij te maken voor een bezoek aan ons hotel volgend voorjaar om met eigen ogen de tulpen te komen bewonderen.

In Amsterdam
Zoals ik in de inleiding al schreef, wordt Amsterdam vanaf begin april tot eind april omgetoverd tot tulpenwalhalla. Onder andere de Dam, het Rokin, het Museumplein en de Magere brug worden versierd met tulpen. Voor meer informatie over het “tulpen Festival” verwijs ik je door naar de website van Iamsterdam.

De Keukenhof
Zelf ben ik twee jaar geleden voor het eerst naar de Keukenhof geweest. Toen ik het met eigen ogen zag, begreep ik pas waarom iedereen zegt dat die plek bijzonder is. Zo veel verschillende tulpen bij elkaar. Al die kleuren en al die bloemen, het maakte indruk op mij. Helaas kun je dit jaar vanwege Corona geen bezoek brengen aan de Keukenhof.

Naast al het bovenstaande kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een bosje tulpen in je hotelkamer te laten zetten, zodat je op een andere manier van dichtbij van tulpen kunt genieten. Dit kan geregeld worden voorafgaand aan je bezoek aan ons hotel. Maar je kunt ook zelf de tulpen kopen. Mijn lievelingsadres is bij Sijmons bloemen. Je kunt ze vinden in de Gerard Doustraat 158.