Je bezoek aan Amsterdam

HomeBlogJe bezoek aan Amsterdam

Handige websites om in de gaten te houden

Je bezoek aan Amsterdam

Deze keer een blog over handige informatie met betrekking tot reizen naar Amsteram tijdens de Covid-19 situatie. Want wat zijn nou handige websites om te bezoeken voorafgaand aan je reis naar Amsterdam? Wat kun je wel of juist niet doen in Amsterdam in 2021?
Met het oog op de naderende lente en zomer leek het me handig om de restricties met je door te nemen en handige websites en links te delen waar je het laatste nieuws kunt vinden over de huidige Covid gerelateerde maatregelen.

Het meest belangrijke voordat je gaat reizen, of je reis naar Amsterdam gaat plannen, is om te kijken naar regelmatig geüpdatete informatie van officiële bronnen. Zoals bijvoorbeeld de website van de Nederlandse overheid. Op de website is veel informatie te vinden over de huidige Covid maatregelen. Ook zijn er handige links naar bijvoorbeeld FAQ’s. Als je op de hoogte bent van de laatste informatie met betrekking tot de maatregelen van het virus, kun je je zo verstandig mogelijk door de stad bewegen.

Kan ik naar Amsterdam reizen in 2021?
Op het moment dat ik deze blog schrijf, is het maart 2021. Nederland is nog altijd in lockdown, er geldt een avondklok, al het niet-essentiële reisverkeer wordt afgeraden en de winkels, musea, attracties en horeca zijn sinds september 2020 nog altijd gesloten. Toch zie ik af en toe een verdwaalde toerist in de stad rondlopen. Ook op social media krijg ik vaak berichten van mensen die toch graag een reis naar Amsterdam willen plannen en zich afvragen of dit mogelijk is.
Mocht je van plan zijn om naar Amsterdam te reizen, dan kun je hier alles lezen over vakantie vieren in Nederland rond deze periode.

Zoals ik in mijn inleiding schreef, zou ik in deze blog aandacht besteden aan handige websites om in de gaten te houden tijdens je reis naar Amsterdam. Een andere website om in de gaten te houden is de website van IAMsterdam. Op deze website kun je informatie vinden over wat er te doen is in Amsterdam en eventueel gelijk kaartjes kopen voor attracties of musea. Op deze website kun je ook de laatste updates vinden met betrekking tot Covid maatregelen.


Tot slot wil ik u nogmaals waarschuwen voor het feit dat de regels rondom de maatregelen met betrekking tot Covid-19 continu veranderen. Ik adviseer dan ook om hier bij het plannen van uw reis naar Amsterdam rekening mee te houden en ook vlak voor vertrek te kijken naar de laatste updates rondom de maatregelen. Elk land hanteert andere maatregelen. Houd hier dus ook rekening mee wanneer u door verschillende landen reist. Mocht u bijvoorbeeld met de trein naar Amsterdam komen, dan kunt u het beste deze website goed in de gaten houden.
Vergeet ook vooral niet om na te gaan wat de regels binnen uw eigen land momenteel zijn voor het reizen naar Nederland.

Ik hoop dat ik met het schrijven van deze blog meer inzicht heb kunnen geven in handige websites om te bezoeken voorafgaand aan je bezoek aan Amsterdam. Ik hoop ook van harte dat ik je snel weer met open armen mag verwelkomen in ons hotel en dat je kunt genieten van onze prachtige stad!

Hotel Asterisk

Lees verder

Hotel Asterisk

Welkom!

09/11/22Lees meer
Hotel Asterisk

Toen in Amsterdam: feitjes over grachtenhuizen

09/11/22Lees meer
Hotel Asterisk

Het Vondelpark

09/11/22Lees meer